Туреччина підтримує територіальну цілісність України. Про це під час зустрічі з головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим заявив глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу, повідомляє прес-служба ВР.

«Для нас Україна є єдиною. Основний принцип для нас - її територіальна цілісність», - сказав міністр закордонних справ.

Також Давутоглу зазначив, що Туреччина підтримує Україну й готова до системної співпраці. «Ми надаємо великого значення співпраці з Україною, яка є одним з головних стратегічних партнерів Туреччини, і дуже уважно стежимо за розвитком подій», - сказав він.

У свою чергу, коментуючи події в Криму, Турчинов підкреслив: «Ми з повагою ставимося до всіх національних меншин, які проживають в Криму, і створюємо умови для їх всебічного розвитку. Тому заява Російської Федерації про обмеження прав російських меншин не відповідає дійсності».

Нагадаємо, 28 лютого виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою припинити провокації в АР Крим.

Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту, в якій висловило протест у зв'язку з порушенням повітряного простору країни і недотриманням Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року.

Росія вважає події в Криму наслідком внутрішньополітичної кризи і не бачить потреби у двосторонніх консультаціях з українською стороною.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що український уряд вимагає від Російської Федерації відкликати своїх військовослужбовців із Криму.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1242