Кримський прем'єр Сергій Аксьонов визнає, що до охорони важливих об'єктів автономії залучені військовослужбовці ЧФ РФ.

«Працюють усі служби в штатному режимі - СБУ, МВС, прокуратура. Всю ситуацію в автономії взято під контроль. При цьому налагоджено співробітництво з Чорноморським флотом у частині охорони життєво важливих об'єктів в автономії. Спільно групи працюють. Я впевнений, що вони зможуть виконати завдання з охорони громадського порядку», - заявив він під час виступу на відкритті засідання Ради міністрів Криму, яке було показано в екстреному випуску новин ДТРК «Крим», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту, в якій висловило протест у зв'язку з порушенням повітряного простору країни і недотриманням Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року.

Росія вважає події в Криму наслідком внутрішньополітичної кризи і не бачить потреби у двосторонніх консультаціях з українською стороною.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що український уряд вимагає від Російської Федерації відкликати своїх військовослужбовців із Криму.

Голова Ради міністрів АР Крим Сергій Аксьонов звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території автономії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2156