Комітет Верховної Ради з національної безпеки та оборони у зв'язку з критичною ситуацією в Криму радить парламенту вийти на контакт з Держдумою РФ, сформувати склад РНБО, а також бути виваженими у політичних заявах. Про це, як передає кореспондент Forum'у, з трибуни ВР заявив народний депутат, глава комітету Володимир Литвин.

«Комітет пропонує припинити фонтан ідей, які часто звучать від депутатів і погіршують ситуацію. Говорити на цю тему повинні уповноважені компетентні люди... щоб врегулювати ситуацію в Криму мирними засобами і можливостями, щоб навести елементарний лад в Україні, щоб люди не боялися за своє життя», - сказав він.

За його словами, комітет рекомендує ВР ухвалити рішення і сформувати повноцінну депутатську делегацію, в яку включити парламентаріїв від Криму. «Щоб делегація виїхала в Крим і вступила в контакт з депутатами Держдуми, вистачить перекрикуватися через паркан, як погані сусіди», - підкреслив Литвин.

Також він звернувся до в.о президента, голови ВР Олександра Турчинова з проханням створити робочу групу і сформувати делегацію безпосередньо в Держдуму.

«Щоб ми подивилися один одному в очі і сказали, що відповідаємо за те, щоб не розгорівся конфлікт не тільки в Україні, а й на інших теренах пострадянського простору, так чи інакше цей процес матиме місце», - вважає він.

Литвин заявив, що комітет рекомендує ВР ухвалити закон про статус Севастополя і низки інших законодавчих актів, які б заспокоїли людей у Криму.

Нагадаємо, вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

Увечері того ж дня були захоплені аеропорти «Сімферополь» і «Бельбек».

За словами виконувача обов'язків президента, голови парламенту України Олександра Турчинова, захоплення адміністративних будівель Криму будуть розцінюватися як злочин проти України, а будь-які пересування військових ЧФ РФ по Україні - як воєнна агресія.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199