Затримано організаторів і основних виконавців викрадення громадських активістів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив тимчасово виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Головне слідче управління МВС провело перше затримання. Затримані основні організатори та безпосередні виконавці цього злочину», - повідомив він.

Аваков не назвав прізвища затриманих, посилаючись на інтереси слідства. «Ключовим тут є чоловік - раніше судимий, 76 року народження, у минулому майстер спорту, рецидивіст по суті. І робив, безумовно, це він не самостійно, а з низкою структур, які пов'язані з колишнім політичним керівництвом та керівництвом правоохоронних органів», - заявив він.

За словами Авакова, головний мотив цих злочинів - це залякування.

Нагадаємо, 22 січня тіло львівського активіста Вербицького було знайдено в лісі поблизу села Гнідин Бориспільського району Київської області.

У ніч на 21 січня невідомі схопили одного з активістів Євромайдану Ігоря Луценка під Жовтневою лікарнею і відвезли у невідомому напрямку.

У справі про викрадення активістів Майдану затримано двох високопоставлених чиновників МВС.

Раніше ГПУ заявила, що встановлено низку осіб, причетних до викрадення громадських активістів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, а також вбивства Юрія Вербицького.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

524