Служба безпеки України заявляє, що вживатиме жорстких заходів для припинення посягань на територіальну цілісність країни і притягнення до відповідальності всіх причетних до такої діяльності.

«Служба безпеки України вживатиме жорстких заходів щодо припинення зазіхань на територіальну цілісність і недоторканність України та притягнення причетних до такої діяльності осіб до кримінальної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

У повідомленні зазначається: «Ситуація, яка склалася сьогодні в Україні, свідчить про спроби окремих політиків, представників органів місцевого самоврядування, лідерів громадських об'єднань, радикально налаштованих осіб, створити ґрунт для ескалації громадянського конфлікту, поширення автономістських та сепаратистських настроїв серед населення, що може призвести до припинення існування нашої держави як унітарної і втрати нею державного суверенітету», передає «Інтерфакс-Україна».

Спецслужба заявляє, що окремі депутати різних рівнів «почали вести сепаратні переговори з представниками іноземних держав».

«Вже відкрито проходять консультації про можливий поділ країни на кілька частин з порушенням порядку, встановленого Конституцією. Це може призвести до ескалації протистояння між різними верствами населення, розпалювання національної або релігійної ворожнечі та воєнного конфлікту», - підкреслює відомство.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 21 лютого, в Адміністрації Президента України підписано Угоду щодо врегулювання кризи в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

739