Міністерство оборони України планує у 2014 році повністю перейти на контрактну армію. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив в.о. міністра оборони Павло Лебедєв.

За його словами, триває комплектація армії на професійній основі. «Підсумок минулого року - було прийнято на контрактну службу 12 тисяч військовослужбовців. Це дозволило довести рівень комплектації Збройних сил (контрактниками. - Ред.) до 69,6%. Такі види Збройних сил, ВМС і ПДВ, практично повністю укомплектовані», - сказав він.

Крім того, в.о. міністра оборони додав, що в 2014 році планується прийняти на службу 7 тисяч військовослужбовців за контрактом. «Вважаємо, що завдання щодо переходу на професійну армію в 2014 році буде виконано», - зазначив Лебедєв.

Разом із тим в.о. міністра спростував інформацію про те, що на сьогодні триває призов військовослужбовців строкової служби у Збройні сили. За його словами, наразі строковики призиваються лише у внутрішні війська МВС. «Ні про яких строковиків у Збройних силах мови не йде», - резюмував він.

Нагадаємо, Указом Президента України - Верховного головнокомандувача ЗСУ від 14 жовтня 2013 року скасовано обов'язковий призов громадян України на строкову військову службу в Збройні сили України та інші військові формування в 2014 році. У 2014 році на строкову службу у внутрішні війська МВС України будуть призвані 4000 юнаків.


Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

780