Економічний експерт Михайло Міщишин вважає, що новий уряд повинен продемонструвати спадкоємність економічного і політичного курсу країни, щоб реалізувати серйозні починання попередніх років, зокрема кінця минулого року, а також продемонструвати світу незмінність курсу розвитку України. Про це він заявив у коментарі каналу «БТБ».

«Україна має продемонструвати спадкоємність курсу», - зазначив експерт і додав, що світ повинен знати, як розвиватиметься Україна, чого вона хоче, і що вона робитиме в найближчій, середньостроковій і довгостроковій перспективі.

«Я думаю, що про склад нового уряду та прізвище нового прем'єра ми дізнаємося дуже скоро», - сказав експерт і додав, що ослаблення політичного протистояння свідчить про можливі домовленості з приводу створення уряду. «Воно дало старт розблокуванню доріг та звільненню адміністративних будівель в Україні», - зазначив він.

За його словами, зовнішні чинники для економічного розвитку України цього року дуже сприятливі. «І як тільки політична ситуація буде далі нормалізуватися, як тільки в Україні буде призначений новий уряд, як тільки ми отримаємо другий транш кредиту від Росії і продовжимо, я думаю, успішно переговори з ЄС та МВФ - це буде потужним поштовхом для розвитку української економіки», - сказав він.

«Просто українцям не треба шкодити самим собі. Поки що ми політичними заворушеннями просто звели нанівець ці чинники, але, слава Богу, вони є довготривалими, їх ніхто не скасовував і відмінити не може - як співробітництво з Росією, договір про стратегічну співпрацю з Китаєм, так і наш курс на ЄС, так і переговори з МВФ.

Якщо Україна продемонструє, що вона не буде політично нестабільною країною, - інвестиції до нас підуть, виробництво оживе, люди отримуватимуть більше грошей і ціни підуть вниз», - підсумував Міщишин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169