У новому році в Україні продовжує зростати виробництво основних видів тваринницької продукції. Так, у січні реалізація на забій худоби та птиці в живій вазі зросла на 8,6%, виробництво молока - 2,3%, яєць - 5,2%. І цього року уряд продовжить підтримувати тваринництво, щоб мотивувати сільгоспвиробників працювати в цій галузі. Адже, крім наповнення внутрішнього ринку, продовжиться робота щодо розширення географії експорту продукції вітчизняного тваринництва. Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Минулого року у тваринництві, досить трудомісткій галузі, досягнуті стабілізація і зростання майже на 5%. Зазначу, що відродження тваринництва є ключовою ініціативою Президента України Віктора Януковича й одним із яскравих прикладів державної підтримки окремої галузі. Тому Уряд продовжить докладати зусилля до закріплення досягнутих у минулі роки позитивних тенденцій в галузі», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, на початку нового року в Україні продовжило зростати виробництво основних видів тваринницької продукції. Зокрема, в січні реалізація на забій худоби та птиці в живій вазі зросла на 8,6%, виробництво молока - 2,3%, яєць - 5,2%.

«Ми працюватимемо над нарощуванням цих показників. Адже, крім наповнення внутрішнього ринку, потенціалу вітчизняного тваринництва достатньо для розширення географії експорту. Ми продовжимо працювати над новими ринками в різних регіонах. Так, перспективними є країни Східної Азії - Китай, Японія і Південна Корея, деякі країни Південної та Західної Азії, Африки і т.д.», - підкреслив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145