Економічний експерт Михайло Міщишин вважає правильними заходи Національного банку України, спрямовані на стабілізацію валютного ринку. В ексклюзивному коментарі каналу БТБ він зазначив, що НБУ володіє ситуацією на фінансовому ринку, тому причин для занепокоєння немає.

«Нацбанк швидко відреагував на цю ситуацію. Укотре він продемонстрував, що управляє валютним ринком, тримає слово, і якщо раніше Нацбанк говорив чотири роки, що курс 8 грн/дол., то курс - 8 грн. І якщо зараз Нацбанк каже, що курс може коливатися в районі позначки 8,5 грн/дол., то немає підстав не вірити йому. Його прогнози завжди виявлялися найбільш точними, завжди здійснювалися», - зазначив експерт.

«Принаймні, так було останні 3-4 роки», - додав він. «А ось те, що різні експерти обіцяли долар по 10 і по 12, 16 і 20 грн, і все це мало статися ще в 2011, 2012, 2013 році - цього нічого не сталося. Тому Нацбанк, на мій погляд, володіє ситуацією на валютному ринку», - переконаний експерт.

«Експерти і сам бізнес наполегливо просили зробити курсову політику Нацбанку більш гнучкою, з тим, щоб гривня могла коливатися в більш такому широкому діапазоні. І ось зараз це сталося. Порівняно зі стабільним курсом це несподівано. До цього треба звикати», - продовжив Міщишин. «Думаю, що українці звикатимуть до того, що курси валют коливаються, як і у всьому світі, і нічого страшного в цьому немає», - сказав Міщишин.

Він також вважає, що пусковим гачком здешевлення гривні стала політична криза, і з її вирішенням ситуація на валютному ринку стабілізується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191