Відсутність лідера «УДАРу» Віталія Кличка на вічі в Києві у неділю, 16 лютого, - свідчення серйозного розколу всередині опозиції. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Сергій Горохов, повідомляє прес-служба ПР.

Говорячи про сьогоднішні події, народний депутат зазначив, що «як позитив слід відзначити те, що активісти Євромайдану передали владі будівлю Київської держадміністрації. Крім цього, вночі були розблоковані Тернопільська, Івано-Франківська, Львівська та Дніпропетровська ОДА, а держслужбовці почати працювати».

У той же час Горохов звернув увагу на те, що умови закону про амністію виконані не повністю, і на деяких вулицях у центрі Києва стоять барикади, що ускладнюють рух автотранспорту. «Так, деякі представники опозиції продовжують погрожувати, що Євромайдан може в будь-який момент захопити будівлю КМДА знову, якщо його координаційні органи приймуть відповідне рішення. Також у «мирному» таборі в центрі столиці продовжують перебувати воєнізовані формування», - додав він.

«До всього, слід звернути увагу на те, що в неділю на так званому народному вічі на Майдані Незалежності, був відсутній лідер «УДАРу» Віталій Кличко. І його відсутність поруч з «побратимами» Олегом Тягнибоком і Арсенієм Яценюком лише підкреслювала наявність розбіжностей між лідерами опозиції», - сказав політик.

Він нагадав, що подача «УДАРом» альтернативного законопроекту щодо конституційних змін - явно суперечить заяві Арсенія Яценюка про «єдину позицію» опозиціонерів та їхніх лідерів.

На думку парламентарія, «ще одним фактом, що свідчить про відсутність єдності в лавах опозиції, є те, що раніше депутат Зіньківської міської ради від фракції ВО «Батьківщина» Сергій Сало направив запит до Віталія Кличка з проханням повідомити, за які саме заслуги той став кавалером іноземної державної нагороди, а саме - ордена «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина». І Віталій Кличко вже відмовився надавати таку інформацію. Щоправда, Полтавський окружний адмінсуд все ж таки зобов'язав його надати інформацію щодо підстав одержання ним ордена «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина», яку запитував депутат від «Батьківщини». Адмінсуд дійшов висновку, що така інформація становить суспільний інтерес і має надаватися особам, що її запитують, у порядку, встановленому законом».

«Схоже, в єдність опозиції сьогодні не вірять ні самі її лідери, ні, тим більше, народ, який зібрався на Майдані», - резюмував Горохов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237