Державне агентство автомобільних доріг України має намір впровадити у всіх регіонах України географічну інформаційну систему, яка є базовою для дорожньої галузі й пілотний проект якої вже успішно працює у Миколаївській області, повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.

«На сьогодні в дорожній галузі України вже створені всі необхідні передумови для повномасштабного впровадження зазначеної системи. Зокрема, розроблені або перебувають на кінцевому етапі розробки всі необхідні стандарти, створена єдина інформаційна геобаза даних автомобільних доріг, розроблена структура збору, аналізу, зберігання та передачі актуальних даних усім користувачам, підготовлене необхідне програмне забезпечення, програмні та програмно-апаратні комплекси, а головне - успішно завершено експериментальне впровадження», - цитує прес-служба начальника Управління інноваційного розвитку «Укравтодору» Олега Островерха.

За його словами, наступне завдання відомства - визначити просторові координати для всіх елементів автомобільних доріг загального користування державного значення та внести їх в єдину базу даних.

З цією метою вже навесні 2014 року «Укравтодор» планує провести тендер серед компаній, що здійснюють паспортизацію доріг.

Відповідне технічне завдання на проведення торгів було розроблено «Укравтодором» спільно з «Укргіпродором» і представлене широкій громадськості в ході науково-практичного семінару «Інформаційні технології в дорожній галузі», який відбувся 13 лютого за участю керівників служб автомобільних доріг в областях, учених та проектантів-шляховиків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248