Євросоюз за бажання може змістити боснійських політиків, а сама Боснія та Герцеговина давно перебуває у сфері безпосередніх інтересів та відповідальності ЄС. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференція на тему: «Мітинги в Туреччині, Боснії та Україні: чи є паралелі?» заявила експерт-балканіст Інституту світової політики Дар’я Гайдай.

Так, відповідаючи на запитання журналістів, чи є зв'язок між подіями в Боснії та її асоційованим членством в ЄС, вона заявила, що Євросоюз давно впливає на політику в Боснії, і зазначила, що Боснія перебуває у сфері безпосередніх інтересів і відповідальності ЄС.

«Ми повинні розуміти, що в Боснії є постійний представник міжнародного співтовариства, який виконує роль посередника. І ЄС за бажання може змістити боснійських політиків. І цей представник не виключає, що в разі продовження насильства в Боснію будуть введені війська ЄС. Тобто ЄС є вже давно частиною боснійської політики. І підписання Асоціації для Боснії досить формальний акт, адже вона вже має перспективу членства, і поступово інтегрується в ЄС», - сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193