Ветеринарна міліція АР Крим для стабілізації епізоотичної ситуації посилила контроль за недопущенням занесення збудника африканської чуми свиней на територію півострова.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС у Криму, такі заходи посилені у зв'язку із зареєстрованим у Луганській області випадком захворювання.

«Особлива увага приділяється перевірці автотранспорту на стаціонарних постах ДПС ДАІ та автошляхах автономії, посилено контроль за дотриманням ветеринарно-санітарних правил на підприємствах, які займаються вирощуванням і забоєм тварин», - повідомили у відомстві.

Наразі проводиться постійний моніторинг епізоотичної ситуації, також налагоджено взаємодію з Головним управлінням ветеринарної медицини в АР Крим.

Крім того, забезпечені регулярні перевірки свиногосподарств щодо функціонування останніх в режимі «закритого» типу.

Як повідомляв ForUm, у Луганській області в січні був зафіксований перший у цьому році випадок африканської чуми свиней. У 2013 році АЧС в Україні не реєструвалася.

У зв'язку з цим Держветфітослужба ввела заборону на вивезення з трьох сіл Луганської області - Камишне, Колісниківка, Юганівка - живих свиней, свинини і продукції з неї.

РФ обмежила поставки продукції тваринництва з Луганської області через АЧС, Білорусь також ввела заборону на постачання свинини з області.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130