В Україні залишаються заблокованими 37 об'єктів. Про це сьогодні під час брифінгу заявила начальник Головного управління з питань захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України Ірина Зарубинська, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, за її словами, на території України досі залишаються захопленими 6 приміщень, де розташовані органи влади і самоврядування.

«Це обласні адміністрації в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській областях, Київська міська державна адміністрація, а також Сокальська райдержадміністрація Львівської області та сесійний зал Полтавської обласної ради. Крім цього, на сьогодні залишаються заблокованими також й інші будівлі та транспортні комунікації. Всього - 37 об'єктів», - повідомила вона.

Зарубинська нагадала про те, що спроби захоплення державних адміністрацій були ще в 6 областях (Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Одеській, Чернігівській та Черкаській), а ОДА Вінницької, Рівненської, Сумської, Хмельницької та Чернівецької областей, а також райдержадміністрації в Дрогобичі та Перемишлянах Львівської області - вже звільнені.

«Наслідком таких дій є пошкодження майна на мільйони гривень. Зараз органами внутрішніх справ за кожним цим фактом порушено кримінальні провадження. І конкретні суми завданих збитків встановлюються в ході досудового розслідування», - уточнила прокурор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484