Український політолог Євген Магда вважає, що опозиція демонструє низький коефіцієнт корисної дії і неготовність до компромісів. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

«Я думаю, що треба виходити з того, що зараз у нас є легітимно обраний Президент і легітимно обрані 447 народних депутатів. Ось саме вони в своєму стані (адже уряд пішов у відставку) повинні шукати шляхи виходу з ситуації», - вважає Магда.

У той же час політолог зазначає, що опозиція не готова до компромісів і не має ані жодного лідера, ані більшості в парламенті.

«Опозиція демонструє низький коефіцієнт корисної дії, конституційної готовності та готовності до політичних компромісів. І це все на тлі того, що в Україну майже щотижня приїжджають якщо не заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, то хтось із високопоставлених чиновників ЄС, наприклад, представник ЄС з питань безпеки Кетрін Ештон або єврокомісар Штефан Фюле, які ведуть переговори і з владою, і з опозицією».

«Зараз ми маємо трьох лідерів опозиції - трьох кандидатів у президенти, плюс Петро Порошенко, рейтинг якого стрімко зростає, плюс Юлія Тимошенко, яка не відмовляється від участі в президентських виборах. Усі вони претендують на владу й мають своє власне бачення ситуації та розвитку подій). Також у опозиції немає більшості у парламенті», - сказав Магда.

«Президентська команда Віктора Януковича показує доброзичливість перед Заходом і дає зрозуміти, що готова до певних компромісів та обговорення конституційних змін», - сказав Магда.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262