Мінекономрозвитку забезпечує ефективність торговельно-економічних відносин між Україною та Республікою Білорусь, зокрема в оборонній сфері, зазначив в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

Він повідомив, що на сьогоднішньому засіданні уряд схвалив підготовлений Міністерством проект постанови про надання повноважень ПАТ «Київський завод «Радар» (м. Київ) на здійснення експорту та імпорту товарів військового призначення в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про виробничу і науково-технічну кооперацію підприємств оборонних галузей промисловості.

«Надання таких повноважень дає можливість підприємству скоротити термін отримання дозвільних документів від Держекспортконтролю й спростити процедуру митного оформлення на підставі щорічних затверджених переліків товарів, пропонованих до міжнародної передачі з Республікою Білорусь», - підкреслив Прасолов.

Довідка: ПАТ «Київський завод «Радар» (м. Київ) - одне з передових підприємств України, що спеціалізується на виробництві сучасного радіоелектронного та радіолокаційного обладнання для літаків і вертольотів.

Займається виробництвом і ремонтом метеонавігаційних РЛС «Буран - А», бортової навігаційно-посадкової апаратури «Курс - 93М», «Гроза», «Буран», головок самонаведення 9Б 1101К (для ракет), прицільно-навігаційних комплексів ПНС - 24М, «Восьминіг», систем держрозпізнавання 6231Р.

На заводі також налагоджено серійний випуск побутових електроплит зі склокерамічною робочою поверхнею і виготовляється низка комплектуючих виробів для автомобілів (датчики рівня і тиску рідин, підрульові перемикачі та ін).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191