Остаточним терміном голосування за нову редакцію Конституції буде вересень 2014 року. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Юрій Мірошниченко.

«Багато різних шляхів пропонують для повернення до Конституції 2004 року: і шляхом утвердження конституційного акта, і рішенням Конституційного суду, який мав би змінити свої рішення 2010 року, і шляхом доголосування закону №4180 як другий етап. Але вони (ці шляхи. - Ред.) з точки зору конституційного права є суперечливими», - сказав він.

Тому, на думку депутата, найправильніше буде - створити робочу групу і працювати над зміною Конституції поступово. При цьому, підкреслив Мірошниченко, остаточним терміном голосування за нову редакцію Основного Закону буде вересень 2014 року.

«Справді, немає можливості швидко змінити Конституцію, але за наявності політичного документа, який би фіксував взаємні зобов'язання, за наявності 300 підписів під текстом змін до Конституції і за наявності вже 300 голосів на першому етапі, коли ми будемо подавати текст у Конституційний суд, то це вже було б хорошим знаком для суспільства довіряти», - підсумував він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

10 лютого фракції ВР не змогли узгодити проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Верховна Рада не створюватиме ТСК з питань підготовки змін до Конституції.

Голова ВР Володимир Рибак повідомив, що цього тижня у разі готовності узгодженого тексту змін до Конституції відбудеться позачергове пленарне засідання парламенту для їх розгляду і затвердження.
Яніна Ткачук,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258