Головне управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області розпочало досудове розслідування за фактом створення незаконних воєнізованих формувань у регіоні. Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

«У деяких засобах масової інформації розміщено повідомлення про те, що в обласних і районних центрах України, в тому числі у Львові, створюються загони самооборони за аналогією охорони Майдану із зазначенням контактних телефонів для запису до їхнього складу», - йдеться у повідомленні.

У наглядовому відомстві підкреслили, що з'явилася інформація про створення львівськими активістами збройної «гвардії» самооборони із залученням до організації чоловіків, що володіють легальною вогнепальною зброєю.

«Таким чином, невстановлені особи на території Львівської області створили непередбачені законами України воєнізовані формування», - заявили у прокуратурі.

Головне облуправління міліції у вівторок, 11 лютого, внесло відомості про вчинення зазначеного кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Розслідування триває і перебуває під контролем прокуратури .

Санкція ч.1 ст.260 Кримінального кодексу України (створення непередбачених законом воєнізованих формувань або участь у їх діяльності) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

462