Досудове розслідування встановило причетність до участі в масових заворушеннях у Вінниці, захопленні приміщення ОДА та облради, чиненні опору співробітникам правоохоронних органів, ще одну людину.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області, йому оголошено про підозру у ч. 1 ст. 294, ст. 341, ч. 2 ст. 342 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«Враховуючи, що ця особа є єдиним годувальником сім'ї і має на утриманні малолітню дитину, прокуратура ініціювала клопотання до суду про обрання йому більш м'якого запобіжного заходу, яке і було задоволено», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що активна участь у масових заворушеннях (ч.1 ст. 294 КК України) карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років; захоплення державних або громадських будівель чи споруд (ст. 341 КК - арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Опір працівникові правоохоронного органу (ч. 2 ст. 342 КК України) карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Нагадаємо, наприкінці січня у Вінниці мітингувальники захопили будівлю ОДА та облради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183