Колишнього голову Антонівської селищної ради (передмістя Херсона) затримали у Кишиневі.

Про це на прес-конференції повідомив начальник Управління боротьби з організованою злочинністю Управління МВС у Херсонській області полковник Гліб Мельниченко.

За словами полковника, Ігор Семенчев перебував у Молдавії з листопада минулого року. Весь цей час колишнього голову селищної ради фінансово підтримували його знайомі: він жив на квартирі у будинку, який не був зданий в експлуатацію, передає «УНІАН».

«Приблизно о 17:00 Семенчева затримали представники місцевого комісаріату, в момент, коли той виходив за сигаретами. Наразі він поміщений в ІТТ, очікує екстрадиції», - повідомив Мельниченко.

Виїхав Семенчев за власним паспортом, але співробітники прикордонної служби його виїзд не зафіксували. Найімовірніше, він нелегально перетнув кордон, бо в іншому випадку про його місцезнаходження правоохоронці дізналися б набагато раніше: Семенчев був офіційно оголошений Інтерполом у міжнародний розшук.

Наразі молдавські правоохоронці чекають завершення процедури екстрадиції, після чого на Ігоря Семенчева чекає суд. Відповідно до звинувачення, йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 4 вересня 2013 року співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Херсонській області спільно з прокуратурою Херсонської області у приміщенні адміністративного будинку селищної ради задокументували факт вимагання головою у приватного підприємця неправомірної вигоди у розмірі 80 тис. дол.

У жовтні Семенчева оголосили в розшук. За деякими даними, восени він перебував у Київській області, але тоді його так і не знайшли.

Пізніше Семенчев був засуджений за те, що він, будучи посадовою особою органів місцевого самоврядування, перебував у складі наглядової ради одного з публічних акціонерних товариств.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154