Під час допиту водій маршрутки, яку протаранив потяг на залізничному переїзді Амбари-Вири Південної залізниці, визнав свою провину .
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Під час допиту водій маршрутного автобуса повідомив, що після зіткнення його і ще кількох людей від потужного удару викинуло з кабіни. За його словами, він одразу підбіг до потерпілих надати першу допомогу і разом з іншими людьми, які вийшли з поїзда, намагався витягти потерпілих з-під уламків понівеченої маршрутки, після чого був затриманий співробітниками Державтоінспекції в Сумській області для дачі пояснень.

«З перевізником, якому належав цей маршрутний автобус, водій співпрацює з листопада минулого року. На даному маршруті він працював другий день і був на випробувальному терміні. Перевізник підтвердила, що з водієм ще не встигла укласти трудовий договір, оскільки хотіла остаточно переконатися в тому, що він здатний виконувати роботи з перевезення пасажирів. Під час перевірки також встановлено, що у водія були необхідні документи, а саме - посвідчення водія з відкритою відповідною категорією. За результатами медичного обстеження в крові громадянина Л. не було виявлено вміст алкоголю та наркотичних речовин. Під час допиту свою провину він визнав», - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, причиною трагедії стало ігнорування водієм маршрутного автобуса Правил дорожнього руху, оскільки він не відреагував на попереджувальний світловий і звуковий сигнал семафора і продовжив рух по залізничному полотну.

Сьогодні Ковпаковським районним судом відносно водія обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на час проведення досудового розслідування. Нагадаємо, що водієві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України (порушення Правил дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб). Зараз тривають слідчі дії, призначено низку експертиз, які допоможуть встановити всі обставини трагедії.

Нагадаємо, у вівторок, 4 лютого о 15:35 сталося зіткнення локомотива і маршрутного автобуса на залізничному переїзді в с. Вири Білопільського району Сумської області. Унаслідок ДТП загинули 12 осіб, 6 отримали тілесні ушкодження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180