На відкриття Олімпіади в Сочі прибудуть глави 44 держав, всього на Іграх побуває понад 60 лідерів іноземних держав. Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Ми можемо сказати, що у нас буде 44 глави держави тільки на відкритті, а всього за 60. Тому рахуйте самі і робіть висновки», - сказав Лавров.

При цьому він назвав «дурницею і нісенітницею» рішення деяких глав держав проігнорувати запрошення на Олімпіаду.

«Це така дурість, навіть нісенітниця. Якщо вже ми зачепили цю тему, я не пригадаю на своєму віку, щоб хоч одні Олімпійські ігри, будь-де, супроводжувалися подібними розмовами, обговоренням того, скільки глав держав на них приїде. Ніхто ніколи це не рахував. А почали рахувати, коли вирішили, що треба ще чимось Росії «насолити», щоб вона не дуже добре і комфортно почувалася», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

«Скільки глав держав було у Ванкувері? А в Лондоні? Ніхто ніколи не рахував. Ми почали рахувати, тому що ці дурні запитання посипалися з різних сторін», - підкреслив він.

При цьому він повідомив, що запрошує глав держав не країна-господиня, а Міжнародний олімпійський комітет (МОК).

«Тому персонажі світової і європейської політики, які про себе високої думки, котрі заявили, що відкидають запрошення, відкинули запрошення МОК, з чим їх і вітаємо», - сказав Лавров.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і глави низки країн Євросоюзу не мають наміру брати участь у відкритті Олімпіади в Сочі. Зокрема, президент Франції Франсуа Олланд і міністр закордонних справ Лоран Фабіус не побажали відвідати Олімпіаду в Сочі. А президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що не поїде на відкриття Олімпійських Ігор в Сочі через стан з правами людини в Росії, а також економічний і політичний тиск Росії на Литву та учасників «Східного партнерства», зокрема, Україну.

Зимові Олімпійські ігри 2014 року пройдуть у Сочі з 7 по 23 лютого.

4 лютого лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що 7 лютого запланована зустріч Президентів України Віктора Януковича та РФ Володимира Путіна у рамках відкриття Олімпійських ігор у Сочі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191