Кабінет Міністрів України виділив по 100 тис. грн сім'ям загиблих і по 50 тис. грн постраждалим унаслідок аварії в Сумській області. Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул, повідомляє його прес-служба.

«Процедура виділення коштів така: згідно з прийнятим розпорядженням Мінфіну поставлено завдання виділити кошти з резервного фонду державного бюджету Сумської облдержадміністрації, яка у тижневий строк за погодженням з Мінекономрозвитку та Мінфіну повинна затвердити перелік витрат, пов'язаних з наданням допомоги сім'ям загиблих та постраждалим. Після цього Сумська ОДА виділить кошти сім'ям. До 1 квітня вона зобов'язана подати звіт про використання коштів», - зазначив Вілкул.

Нагадаємо, 4 лютого близько 15:30 на залізничному переїзді біля сіл Білани і Вири Білопільського району Сумської області сталося зіткнення приміського поїзда Суми-Ворожба з рейсовим маршрутним автобусом Ганнівка-Суми.

Унаслідок аварії загинули 12 осіб.

За заявою прокуратури Сумської області попередня версія причин аварії полягає в тому, що водій маршрутки не зупинився на попереджувальний звуковий і світловий сигнал семафора. За словами потерпілих, пасажири попереджали водія про наближення поїзда, але він вирішив проскочити, про що свідчить те, що основний удар припав на задню частину автомобіля.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233