Уряд надасть допомогу постраждалим і сім'ям загиблих унаслідок аварії в Сумській області.

Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул, який провів у Сумській області виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де 4 лютого близько 15 години сталося зіткнення маршрутного автобуса «Ворожба-Вири» й електропоїзда «Харків-Ворожба», повідомляє прес-служба чиновника.
«Всі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу. Висловлюю співчуття сім'ям загиблих. Слідство має жорстко розібратися в причинах трагедії. У середу 5 лютого на засіданні Кабінету Міністрів я поставлю питання надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих. 5 лютого має стати днем жалоби в Сумській області», - сказав Вілкул.

Начальник управління ДСНС у Сумській області Геннадій Волик доповів Вілкулу, що під час аварії в маршрутному автобусі знаходилися 19 осіб (18 пасажирів і 1 водій), а в поїзді - 163 людини. Пасажири поїзда не постраждали. Всі вони були перевезені до Ворожіння другим електропоїздом о 16:10.

Начальник управління охорони здоров'я Сумської облдержадміністрації Петро Павлюк доповів, що 5 постраждалих жінок були доставлені в Сумську обласну лікарню, їм надається допомога. Ще одного постраждалого, 15-річного хлопця, доставили в дитячу обласну лікарню. Зараз його стан задовільний.

Як доповів начальник Південної залізниці Олександр Філатов, з боку машиніста електропоїзда порушень не виявлено. Машиніст почав екстрене гальмування відповідно до ситуації за 50 метрів.

За заявою прокурора Сумської області Руслана Білоконя, попередня версія причин аварії полягає в тому, що водій маршрутки не зупинився на попереджувальний звуковий і світловий сигнал семафора. За словами потерпілих, пасажири попереджали водія про наближення поїзда, але він вирішив проскочити, про що свідчить те, що основний удар припав на задню частину автотранспорту.

Як голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул поставив завдання: перевірити наявність медичного дозволу водія виходити на маршрут, законність оформлення його трудових відносин і відповідні довідки приватного підприємства «Семенюк Наталія Дмитрівна», яке виконувало перевезення пасажирів маршрутним автобусом. Також повинна бути здійснена перевірка діяльності державних органів, які видавали дозволи на виконання маршруту приватним підприємством.

Голова Сумської ОДА Ігор Яговдик зазначив, що Сумська облдержадміністрація також надаватиме допомогу постраждалим і візьме на себе витрати на поховання загиблих.

Нагадаємо, 4 лютого близько 15:30 на залізничному переїзді біля сіл Білани і Вири Білопільського району Сумської області сталося зіткнення приміського поїзда Суми-Ворожба з рейсовим маршрутним автобусом Ганнівка-Суми.

Унаслідок аварії загинули 12 осіб.

Як відомо, вранці 2 лютого на залізничному перегоні «Вдале - Межова» Красноармійського району Донецької області під час проходження вантажного потягу з 62 цистернами (маршрут Казахстан-Одеса) з пропан-бутаном зійшли з рейок понад 20 цистерн. Кілька з них загорілися.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244