У міліції є докази, що партія «Батьківщина» готувала силовий напад на мітингувальників євромайдану. Про це заявив у п'ятницю перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал.

«У рамках слідства ми опрацьовуємо вилучену комп'ютерну техніку на Турівській, неподалік від офісу «Батьківщини». З'ясувалося, що інформація на серверах стосується діяльності ВО «Батьківщина» і свідчить про те, що масові протестні акції, що почалися в Києві 21 листопада минулого року, не були стихійними, а планувалися заздалегідь. Хочу зазначити, що серед наявних матеріалів слідства є дані про те, що при плануванні акцій передбачався силовий варіант їх розвитку. Тобто такий варіант, при якому буде застосована сила до мітингувальників, що викличе широкий резонанс і підірве авторитет чинної влади і Президента», - сказав Сакал, повідомляє «Укрінформ».

Він також додав, що зараз ведеться перевірка щодо скоєння представниками «Батьківщини» злочину, передбаченого ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Нагадаємо, обшук в будинку за адресою вул. Турівська, 19б у Києві (неподалік від офісу «Батьківщини») був проведений за санкцією суду в рамках розслідування кримінального провадження щодо шахрайства і зловживання службовим становищем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304