Інформація про 26 невпізнаних трупів, які нібито були виявлені в столичному морзі №1, не відповідає дійсності, і, найімовірніше, покликана розбурхати і без того неспокійне суспільство. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив начальник Київського міського бюро судово-медичної експертизи Володимир Юрченко.

«Ми були здивовані цією інформацією, абсолютно незрозумілими списками, яких не існує в бюро. У нас є певні форми звітності щодо цього питання, а те, що було опубліковано, цим формам не відповідає. Ці форми не характерні для нашого закладу. Як виходить така інформація, від кого, навіть для нас цікаво. Але, оскільки ми обмежені в своїх можливостях, вести розслідування з цього питання не будемо», - заявив Юрченко.

Начальник бюро припускає, що ці дані аналогічні повідомленням про вантажівки з трупами, які нібито звозили в міський морг. «Ті, хто це поширює, переслідують не зовсім гарні цілі, як мені здається. Вони хочуть розбурхати напружену свідомість наших людей і просто вкидають такі повідомлення, які нічим не підтверджуються», - вважає він.

За словами Юрченка, на сьогодні в морзі №1 на вулиці Оранжерейній знаходиться 14 тіл невідомих, які будуть поховані, як тільки дозволить погода.

Нагадаємо, на своїй сторінці у Фейсбуці журналіст Єгор Соболєв повідомив, що група, яка вчора займалася розшуком Дмитра Булатова, знайшла в морзі на Оранжерейній «непізнані» трупи.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145