Уряд затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписану 17 грудня 2013 р. у Москві. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

Документом передбачено, що сторони у 2014 році після проведення інженерно-геологічних досліджень спільно розроблять техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва. В ТЕО будуть проаналізовані існуючі та прораховані перспективні потоки вантажів і пасажирів, визначений майбутній тип транспортного переходу (тунель або міст), варіанти проектування і будівництва. На підставі цього ТЕО буде розглядатися рішення про перспективи будівництва транспортного переходу.

Координуватимуть роботу Міністерство інфраструктури України і Міністерство транспорту Російської Федерації. Безпосередню реалізацію проекту будуть забезпечувати Державне агентство автомобільних доріг України та Федеральне дорожнє агентство Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 грудня за підсумками засідання українсько-російської міждержавної комісії було підписано низку документів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164