Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наголошує на відповідальності лідерів депутатських фракцій за пошук шляхів врегулювання політичної кризи в державі.

Як повідомляє прес-служба парламенту, в ході консультацій керівників депутатських фракцій у керівництва парламенту, що тривають останні два дні, сторони прийшли до компромісу щодо низки важливих питань.

Голова Верховної Ради акцентував увагу на тому, що непростим залишається питання амністії учасників протестних акцій.

«У ході переговорів керівник парламенту заявив, що ультиматуми і політичні амбіції абсолютно неприйнятні, і всі сторони повинні продемонструвати політичну гнучкість заради досягнення миру і спокою в державі. При цьому політик підкреслив, що влада продемонструвала конструктивну позицію, готовність до діалогу і здатність йти на поступки», - зазначає прес-служба.

Рибак у черговий раз зазначив, що запорукою нормалізації ситуації в державі є неухильне виконання депутатами свого конституційного обов'язку.

Як відомо, результатом переговорів щодо врегулювання ситуації в Україні між
владою і опозицією стало скасування законів, прийнятих 16 січня. Крім того, Президент Віктор Янукович підписав прохання прем'єр-міністра Миколи Азарова про відставку.

Крім того, 28 січня лідери фракцій не домовилися щодо закону про амністію. Було прийнято рішення продовжити позачергове засідання парламенту 29 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103