Так званий закон про амністію, який передбачав звільнення учасників масових акцій протесту, не буде поширюватися на людей, які скоїли тяжкі злочини. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич.

«Закон про амністію звільняє від відповідальності за скоєний злочин і від підозри у скоєнні злочину тих, хто вчинив протиправні дії. Звичайно, на тих, хто затриманий і через обставини скоїв свої дії, цей закон буде поширюватися на 100%. Але цей закон не поширюватиметься на тих осіб, які причетні до вбивств та інших тяжких злочинів проти здоров'я, життя і свободи людей», - заявив Шуфрич.

Також нардеп наголосив, що винних у смерті активістів потрібно знайти і покарати максимально строго, незалежно від їхньої приналежності чи неприналежності до силових структур.

«Я не знімаю відповідальності з правоохоронців. Але прокуратура, слідчі органи повинні провести розслідування і знайти винних у цих смертях і максимально покарати їх, як це передбачено Кримінальним кодексом, аж до довічного ув'язнення», - вважає Шуфрич.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати України проголосували за внесення до порядку денного ВР розгляду законопроекту про амністію.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187