Опозиція стала заручником політичної ситуації, яку створила сама. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив політолог Володимир Корнілов.

«Дії опозиції важко передбачити. Їм і хочеться і колеться формувати уряд. Той факт, що вони відразу не відкинули пропозицію Президента для Яценюка, свідчить про те, що їм все-таки хочеться. При цьому, коли вони зіткнулися зі свистом, з реакцією майдану, то вони навіть не ризикнули озвучити, що Яценюк попередньо навіть і не заперечив проти такої пропозиції», - сказав він.

За словами експерта, майдан вже не підпорядковується опозиції, як це було раніше. «Вона стала заручником тих пристрастей, які сама підігрівала всі ці дні. Тому опозиція перебуває в скрутній ситуації як чинити далі. Адже погоджуватися на посаду прем'єр-міністра для опозиційного кандидата - це заздалегідь програти президентські вибори», - стверджує він.

При цьому політолог зазначив, що у разі кандидатури на посаду прем'єр-міністра від влади, опозиція зірве голосування. «Для опозиції зараз немає іншого виходу, крім як блокувати все, що тільки можна, всі урядові пропозиції. Якщо вони зараз почнуть грати за правилами, які пропонує влада, вони програють. Як мінімум для видимості вони повинні продовжувати свою опозиційну діяльність, інакше їх не зрозуміють їхні прихильники», - вважає експерт.

Разом з тим, Корнілов зазначив, що повністю майдан опозиція згортати не буде. «Євромайдан стоятиме. Він буде з меншим напруженням, з меншим розмахом, можливо, зроблять акцію перманентною», - резюмував політолог.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199