Загальна сума профінансованих пенсій та грошової допомоги в січні становила 21,2 млрд гривень. Про це повідомив Директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Мінсоцполітики Микола Шамбір, повідомляє прес-служба міністерства.

«В Україні повністю завершено виплату пенсій за січень. Загальна сума профінансованих пенсій та грошової допомоги в січні становила 21,2 млрд гривень», - сказав Шамбір.

Він також зазначив, що міністерство проводить щоденний моніторинг стану фінансування та виплати пенсій. Таким чином, виплати, як того і вимагає поденний графік виплат, відбувалися вчасно з 4 по 25 число.

Шамбір підкреслив, що в поточному році передбачено три етапи підвищення мінімальної пенсії - з 1 березня при щорічній індексації, а також з 1 липня і 1 жовтня у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму.

«Нещодавно міністр соціальної політики Наталія Королевська поставила основні завдання перед пенсійною системою на цей рік. Серед них - підвищення якості надання послуг, технічна готовність ПФУ до запровадження другого рівня накопичувальної пенсійної системи та робота над легалізацією заробітних плат», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що, незважаючи на тривалі свята, виплата пенсій у січні 2014 року пройде згідно із щоденним графіком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93