Російська сторона стурбована зростанням націоналістичних настроїв, в тому числі антисемітських закликів деяких активістів Майдану, повідомляє департамент інформації і друку МЗС РФ за підсумками телефонної розмови голови відомства Сергія Лаврова з генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом.

У повідомленні наголошується, що під час проведеної напередодні з ініціативи Ягланда розмови в центрі уваги співрозмовників була ситуація в Україні, повідомляє РІА «Новости».

«Лавров висловив глибоку стурбованість ситуацією, що складається в цій країні внаслідок антиконституційних дій радикальної частини української опозиції, включаючи силові захоплення екстремістами адміністративних будівель в західних регіонах України та відсутність належної реакції на це з боку західних партнерів»,- наголошується в повідомленні МЗС.

У російської сторони «викликає тривогу і зростання націоналістичних настроїв, в тому числі антисемітські заклики деяких активістів Майдану, які з незрозумілих причин замовчуються в європейських структурах».

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення в центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

23 січня в Адміністрації Президента пройшов другий етап зустрічі Президента України Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій.

22 січня завершився перший етап переговорів. 

Президент України Віктор Янукович переконаний у необхідності продовження діалогу між владою та опозицією для розв'язання політичної кризи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229