Президент України Віктор Янукович переконаний у необхідності продовження діалогу між владою та опозицією для розв'язання політичної кризи. Про це він заявив під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Ми закликали і закликаємо сісти за стіл переговорів для обговорення позицій, знаходження компромісів, які вкрай необхідні для того, щоб зупинити існуючі сьогодні процеси» , - сказав він. 

Він розповів про хід переговорів з лідерами опозиційних парламентських фракцій. «Звільняємо державні будівлі, які захоплені. Закінчуємо цей конфлікт. Таку пропозицію ми підготували разом з опозицією», - сказав Президент, додавши, що слова лідерів опозиції після переговорів протестувальники сприйняли скептично.

«Одна частина - ми знаємо там внутрішню ситуацію - сприйняла нормально, друга частина - погано. Радикали сприйняли погано», - зазначив Янукович. 

Він назвав неприпустимим захоплення адміністративних будівель. «У Чернівецькій області захопили не жителі області, а мешканці Тернопільської та Івано-Франківської областей. Приїхали з кийками, битами. Зайшли в будинок, побили скло, людей», - сказав він.

Президент зазначив, що сьогодні буде «проводити антикризовий штаб». «І, безумовно, з лідерами опозиції будемо продовжувати діалог». «Нам треба шукати далі вихід з цієї ситуації», - підкреслив Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення в центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

23 січня в Адміністрації Президента пройшов другий етап зустрічі Президента України Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій.

Вчора, 22 січня, завершився перший етап переговорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1150