Європейські політики мають реальні важелі впливу на українську опозицію для нормалізації ситуації в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у Давосі в інтерв'ю РБК, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Європейські політики могли б надати Україні суттєву допомогу щодо нормалізації ситуації. Було б достатньо, якби Баррозу, Ештон, Фюле або інші європейські політики звернулися до української опозиції і заявили, що захоплення державних установ, адміністративних будівель є незаконним, суперечить нормам демократії. І якщо ви продовжите наступне - ми з вами не будемо співпрацювати», - сказав Азаров.

Нагадаємо, вночі, 24 січня, мітингувальники зайняли будівлю Міністерства аграрної політики та продовольства по вулиці Хрещатик, 24.

1 грудня 2013 року активісти масових протестів у столиці зайняли будівлю КМДА. З цього моменту вона знаходиться під їхнім контролем, а працівники міськадміністрації не ведуть свою діяльність належним чином.

11 грудня бійці спецпідрозділу «Беркут» здійснили спробу звільнити КМДА від мітингувальників, однак активісти не дозволили силовикам потрапити всередину будівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1346