Розроблене спеціальною робочою групою депутатів відповідне звернення не набрало необхідної кількості голосів.

В оприлюдненому на сесії проекті звернення зазначалося, що депутати стурбовані політичною ситуацією, що склалася сьогодні в Україні. Там також сказано, що «широкомасштабне громадянське протистояння, яке триває протягом двох місяців, в останні дні переросло в силовий конфлікт із людськими жертвами і реальною загрозою громадянської війни».

У проекті звернення його автори також закликали учасників протистояння «припинити насильство і взаємне застосування сили».

Опозиція в облраді пропонувала негайно скликати позачергову сесію Верховної Ради України і розглянути на ній закони від 16 січня цього року, які вже викликали резонанс у суспільстві, однак при цьому не хотіли голосувати депутати провладних фракцій.

Фактичний провал сесією прийняття цього звернення викликав обурення у пікетників облради від опозиції і вони оточили приміщення Житомирської ОДА, яке охороняло кілька десятків правоохоронців, передає «УНІАН».

Депутатів облради і навіть деяких журналістів пікетувальники не хотіли випускати з сесії і ще кілька годин після її закінчення продовжували акцію протесту, кричали «Ганьба!».

Нагадаємо, сьогодні у Житомирі представники ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та «УДАР» пікетували бюджетну сесію облради з вимогою розглянути питання про політичну ситуацію в Україні.

Близько 300 активістів зібралися на Площі Корольова навпроти приміщення, де проходила сесія облради.

На початку сесії депутати вшанували загиблих у Києві активістів хвилиною мовчання.
Після цього депутати відправили до пікетувальників своїх представників.

«Представники не змогли зустрітися з пікетувальниками, оскільки пікетники заблокували вхідні двері приміщення обласної ради», - повідомив депутат обласної ради від Партії регіонів Віктор Куницький.

У залі виникла дискусія щодо того, які питання порядку денного сесії слід розглядати в першу чергу.

Депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Гринчук закликав сесію обговорити політичну ситуацію в області і країні, в першу чергу, а вже потім розглядати бюджет області на цей рік і річну Програму соціально-економічного розвитку.

«Зараз потрібно в першу чергу ухвалити рішення, важливе для країни, вислухати та заспокоїти людей, тому що в центрі Києва гинуть люди», - сказав присутній на сесії народний депутат України Володимир Литвин.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234