У Дніпропетровську власник СТО підозрюється у викраденні понад 20 престижних іномарок, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Дніпропетровській області.

41-річного громадянина затримали після того, як він спровокував ДТП.

Відразу після затримання він за звільнення від кримінальної відповідальності пропонував правоохоронцям хабар у розмірі 20 тис. умовних одиниць. Це спонукало працівників міліції уважніше оглянути винуватця аварії і салон його автомобіля. Під час огляду в салоні машини були виявлені різноманітні засоби для викрадення і злому транспортних засобів, частину з них зловмисник намагався викинути, намагаючись втекти.

Виявилося, що затриманий є приватним підприємцем - власником СТО, який надавав послуги з ремонту та обслуговування автомобілів. Під час обшуку в приміщенні технічного обслуговування було вилучено велику кількість деталей і частин автомобілів престижних марок (двигуни, коробки передач, частини кузова та інші). Також санкціоновані обшуки були проведені за місцем проживання та в гаражі затриманого, під час яких працівники міліції вилучили гвинтівки, рушниці, револьвери, макети пістолета-кулемета, патрони та іншу зброю. Значна її частина є офіційно зареєстрованою, однак зберігалась з порушенням правил і норм.

Зараз у затриманого вилучено 4 викрадених автомобілі, але за кількістю знайдених деталей можна припустити його причетність до викрадення ще близько 20 автомобілів. Найімовірніше, зловмисник діяв не один - міліція перевіряє його зв'язки та встановлює осіб, які могли йому допомагати.

Затриманому загрожує покарання за ч. 1 ст . 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97