В Європі давно працюють закони, що визначають відповідальність за поширення наклепу. Про це заявив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Відомо, що в Європі подібні закони вже давно і успішно працюють. Там, як і в нашому випадку, за розповсюдження наклепу передбачені штрафні санкції. Зокрема, йдеться про закони, що вимагають розкриття джерел інформації», - сказав він.

Експерт констатує, те, що відбувається сьогодні в українських мас-медіа важко назвати високими стандартами журналістики.

За його словами, в цьому питанні вітчизняні ЗМІ скотилися до рівня кінця 90-х років. «Дійсно потрібно якось вирішувати питання відповідальності журналістів, їхніх редакторів, власників медіа. Робити це потрібно як в цивілізованих країнах. В цілому тенденція в цьому питанні загальна у всьому світі-подібні статті декриміналізуються і замінюються штрафами», - додав В.Корнілов.

Нагадаємо, що сьогодні парламент підтримав введення відповідальності за розповсюдження наклепу, у тому числі в інтернеті.

Під наклепом автори - регіонали Вадим Колесніченко і Володимир Олійник - розуміють «умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи».

Як покарання передбачено «штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282