Для купівлі SIM-карти українці повинні будуть укладати відповідний договір з оператором. Це передбачено змінами до закону «Про телекомунікації», які були прийняті на засіданні Верховної Ради в четвер (законопроект №3879 депутатів-регіоналів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника).

Документ, зокрема, вводить поняття ідентифікаційної телекомунікаційної картки - засобу, який використовується для ідентифікації кінцевого обладнання абонента в мережі (SIM-картка, USIM-картка тощо). Надання телекомунікаційних послуг з використанням картки здійснюється на підставі укладеного між оператором телекомунікацій і споживачів договору в порядку, передбаченому законодавством, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Закон вступає в силу з моменту його опублікування.

Нагадаємо, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації у вересні 2012 року ініціювала прийняття такого законопроекту за дорученням уряду в інтересах роботи правоохоронних органів. Тоді голова Держслужби Геннадій Резніков заявляв, що введення подібної норми не порушує права людини і допоможе в роботі правоохоронців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392