У Донецькій області створено 41 мобільну групу для недопущення випадків захворювання африканською чумою свиней, до складу якої увійшли співробітники ветеринарної міліції, ДАІ та державної служби ветеринарної медицини, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в області.

Мобільні групи проводять перевірки автотранспортних засобів при перевезенні тварин і продукції тваринного походження. Особлива увага приділяється автодорогам у прикордонних з Російською Федерацією районах, де останнім часом було зафіксовано кілька десятків фактів захворювання тварин. Всього у 2013 році проведено 2121 перевірку, у тому числі були проінспектовані ринки, торгові точки, фермерські господарства та місця стихійної торгівлі.

За словами начальника відділу ветеринарної міліції Донецької області Євгена Нікуліна, виявлено різні порушення законів України «Про ветеринарну медицину» і «Про безпечність та якість харчових продуктів». До адміністративної відповідальності було притягнуто 447 суб'єктів, у тому числі 167 посадових осіб за ст. 107 КУпАП (порушення правил карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог). На порушників накладено штрафні санкції на загальну суму 42 831 грн.

За підсумками проведених перевірок виявлено і ліквідовано 4 підпільні цехи з переробки м'яса, заборонено до реалізації без документів, що підтверджують якість і безпеку, 18982 кг продукції тваринного походження на загальну суму 422 240 грн.

Як повідомляв ForUm, перший цього року діагноз африканської чуми свиней встановлено в Луганській області.

У зв'язку з цим Держветфітослужба ввела заборону на вивезення з трьох сіл Луганської області - Камишне, Колісниківка, Юганівка - живих свиней, свинини і продукції з неї.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146