Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає дати жорстку правову оцінку залученню дітей до політичних акцій. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що був шокований повідомленням про те, що в захопленому Будинку профспілок була знайдена дванадцятирічна дівчинка, яка три тижні перебувала в розшуку.

«Весь цей час дорослі люди - організатори так званого штабу Майдану, не просто бачили перед собою цю дівчинку, але і використовували дитину у будь-яких роботах. Дитину без документів поселили незрозуміло на яку квартиру, нікого не хвилювала її доля і здоров'я. Виявляється, Майдан абсолютно незаконно і аморально заманює до себе і, фактично, підкуповує чимало неповнолітніх дітей. Революції в лапках твори», - поскаржився Азаров.

Після цього прем'єр поцікавився у журналістів, які почали посміхатись після його заяви, смішно їм би було, якщо б мова йшла про їхню дитину? «Забули так звані лідери Майдану про моральний маніфест Достоєвського: Жодна революція не варта сліз дитини. Хочу запитати всіх батьків України, ви таких аморальних порядків хочете для своїх дітей?», - запитав прем'єр-міністр.

«Я вимагаю дати жорстку правову оцінку факту використання дітей у політичних акціях. На мій погляд, ця дика історія яскраво продемонструвала, що організатори протестів байдужі до долі держави, інтересів переважної більшості наших громадян, байдужі навіть до наших дітей, у яких, до речі, традиційні (новорічні. - Ред.) ялинки на Майдані Незалежності та в Жовтневому палаці відібрали», - сказав він.

За словами прем'єра, пора усвідомити, що кожен день протистояння віддаляє Україну від європейських цінностей, а також від елементарних людських цінностей. «Політичні процеси в державі необхідно повернути в нормальне русло. І всім виконувати свої конституційні зобов'язання. Держава повинна нормально жити і працювати», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві на Майдані Незалежності знайдено 12-річну жительку Жмеринки, яка втекла з дому.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100