Вихід Анатолія Гриценка з фракції «Батьківщина» є звичним результатом тих негативних процесів, які відбувалися в найбільшому опозиційному об'єднанні парламенту протягом останнього року. Про це заявив керівник Аналітичної групи їм. Григорія Сковороди Валерій Кучерук, коментуючи написання Анатолієм Гриценком відповідної заяви.

«Чесно кажучи, особисто мене здивувало не стільки те, що він написав заяву про вихід з фракції, скільки те, що зроблено це було так пізно», - заявив Кучерук, додавши, що багато експертів, які «знаються в опозиційній кухні», очікували публічного розриву Гриценка з фракцією набагато раніше.

«Справа в тому, що Арсеній Яценюк, який очолив «Батьківщину» після виборів, незважаючи на свій дійсно неабиякий розум і таланти, м'яко кажучи, не зовсім доріс до грамотного керівництва десятками колишніх політиків. Не всі з яких, до речі, готові сліпо виконувати директиви, кулуарно розроблені Яценюком та кількома іншими функціонерами у вузькому колі», - сказав він.

За словами експерта, на відміну від Юлії Тимошенко, яка, незважаючи на свій статус прем'єра, могла почути кожного депутата своєї фракції в парламенті минулого скликання і прислухалася до внутрішньофракційної дискусії, Яценюк цього не робив.

«Очевидно, він вирішив, що після того, як домовився з Тимошенко про «злив» свого досить перспективного проекту «Фронт змін» в обмін на фактичне керівництво «Батьківщиною», з самою фракцією вже ні про що домовлятися не треба, - додав політолог. - Однак практика показує, що це не так: якщо Яценюк не зробить висновків, то слідом за Гриценком і Забзалюком можуть піти інші депутати, які не підтримують зверху ЦУ зверху і авторитарного стилю керівництва».

За словами Кучерука, ще однією причиною невдоволення Яценюком є не зовсім логічні і правильні рішення, які часто шкодять іміджу опозиції. «Я не сумніваюся, що з сьогоднішнього дня офіційні спікери і керівники фракції відкрито будуть називати Гриценка і йому подібних «проектом Банкової», проте хто з них насправді цей горезвісний «проект» - велике питання», - резюмував експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220