Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що вимоги опозиції, висунуті в ході погоджувальної ради Верховної Ради, спрямовані на розвал держави. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив під час погоджувальної ради.

«Парламент покликаний вирішувати кризу. Народ обирає, делегує свої повноваження, щоб ми в стінах парламенту вміли домовлятися один з одним, а не ховалися один від одного і здійснювали демарші... Наші колеги свідомо чи ні, але роблять все можливе для розвалу нашої держави. Мені здається, що це робиться свідомо. І чия воля виконується, мені важко відповісти», - заявив він.

На думку Єфремова, відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка призведе до розвалу системи управління МВС. «Що конкретно зажадав Віталій Володимирович Кличко - щоб ми вирішили чотири пункти. Перший - відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та розформування «Беркута». Думка людини, яка вважає, що розвалити систему управління внутрішніх органів - це прерогатива її роботи, наша фракція ніяк погодитися з цим не може... Коли відбувається незаконне захоплення будівель, анархія на вулицях міста Києва, принаймні в центральній частині, походіть по ночах і подивіться, що діється, і нейтралізувати весь правоохоронний орган - злочин перед державою і народом», - сказав він.

Єфремов також розкритикував вимогу опозиції до генпрокурора України Віктора Пшонки з'явитися до парламенту зі звітом, чому не працює Закон «Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які були під час проведення мирних зібрань». «Ви знаєте, до більшого абсурду додуматися складно... Вони вимагають, щоб генпрокурор відзвітував щодо документа, який вони самі свідомо проголосували в парламенті, не даючи прокуророві ніякої можливості працювати з цим документом. Ми граємо навіть не в театр абсурду, а у щось за межами розуму, що не підлягає поясненню. Або наші колеги елементарно навчаться працювати в парламенті, або нехай приймають рішення і складають з себе депутатські повноваження», - сказав він.

За словами Єфремова, ще до прийняття цього закону опозиціонерів попереджали про його недосконалість, що цей законопроект не несе ніякої юридичної складової. «Для того, щоб цей документ набув чинності, нам ще довелося вмовляти Президента, який не міг підписати документ, що йде врозріз із законодавчою базою. Ви знаєте, що стосовно цього документа і на прохання Президента суди дуже лояльно підійшли до розгляду відносно тих людей, які брали участь безпосередньо в тих акціях, які на початку були, тому в такому форматі все виконано, і ви не можете звинуватити в тому, що цей документ не спрацював. Частину людей було просто випущено», - сказав він і додав, що законопроект про амністію потребує вдосконалення.

Водночас Єфремов заявив, що в разі створення Тимчасової слідчої комісії ВРУ з розгляду інцидентів під час акцій протесту, депутати від фракції ПР готові взяти участь у її роботі. «Законодавча творчість має бути на постійній основі. Ми готові брати участь у роботі будь-якої комісії, яку вважатиме за потрібне затвердити парламент, якщо вона сприятиме вирішенню проблем, які є в нашій державі», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 13 січня, на погоджувальній раді голови парламентських комітетів від опозиційних фракцій, а також лідери ВО «Свобода» та ВО «УДАР» передали голові ВРУ Володимиру Рибаку чергові вимоги: про відставку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, звіт генерального прокурора в парламенті щодо закону про амністію учасників мітингів і про відставку уряду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138