Працівники міліції не завдавали тілесних ушкоджень екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку під час подій 10 січня біля будівлі Святошинського райуправління. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк під час зустрічі з іноземними дипломатами, повідомляє УЗГ МВС України.

За його словами, учасники акції біля Києво-Святошинського суду вимагали від судді прийняти рішення про звільнення підсудних з-під варти в залі суду. «Таким чином, протестуючі здійснювали тиск на суддю, спонукаючи його не до прийняття законного рішення, а лише до такого, яке задовольнить учасників пікетування суду. Коли конвойний підрозділ почав транспортування засуджених в СІЗО, мітингувальники заблокували рух автомобілів, кидали в бік правоохоронців різноманітні предмети, пошкодили скло транспортного засобу», - повідомив він.

«Тут ми можемо говорити про наміри захопити автомобіль конвойної служби і звільнити засуджених», - зазначив Ратушняк.

У зв'язку з цим заступник міністра внутрішніх справ ознайомив послів іноземних держав з окремими положеннями Закону України «Про міліцію». Згідно з вимогами низки статей цього закону, працівники міліції мають право застосовувати спеціальні засоби і навіть зброю для захисту себе від нападу, а також для припинення порушень громадського порядку. Зокрема, стаття 15 Закону регламентує застосування працівниками міліції табельної вогнепальної зброї, однак правоохоронці діяли стримано.

Іноземним дипломатам були продемонстровані відеоматеріали з місця подій біля суду та районного управління міліції, а також дані необхідні коментарі. В частині щодо побиття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на основі відео було зроблено висновок, що під час спілкування з працівниками міліції і безпосередньо після нього тілесних ушкоджень правоохоронці йому не завдавали.

Ратушняк також зазначив, що в сформованій обстановці біля будівлі суду працівники міліції діяли в рамках своїх повноважень і відповідно до Закону України «Про міліцію».

Нагадаємо, 10 січня під час пікетування будівлі Києво-Святошинського суду сталися сутички.


Прокуратура Києва почала кримінальне провадження щодо повідомлень про застосування сили «беркутівцями» біля Києво-Святошинського суду та отримання тілесних ушкоджень екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1970