Ідея про всеукраїнський страйк, ініційований опозицією, є безперспективною. Такої думки дотримується президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Хто може страйкувати? На сьогоднішній момент, подивіться, хто перебуває на Майдані? Бачимо: там знаходиться тисяча-друга людей. Це студенти, а то і взагалі безробітні. Вони вже страйкують... Якщо якісь студенти не прийдуть на заняття і будуть кричати «Ось ми страйкуємо!», так вони і так на заняття не ходять. Порти, авіазаводи, машинобудівні підприємства - вони як працювали, так і будуть працювати!» - заявив експерт.

На його думку, всі розмови опозиційних лідерів про майбутній всеукраїнський страйк обумовлені кризою ідей для Євромайдану. «Опозиція розуміє, що вона втратила контроль над Євромайданом, який їх зовсім не слухається. Ось і починаються балачки про страйк, блокування та неприйняття бюджету, які свідчать, в першу чергу, про «кризу жанру». Можна скільки завгодно про це говорити, але українці, справжні українці, знають, що їм потрібно думати про сім'ю, про свої доходи...», - підкреслив Охріменко.

Він порівняв нинішню ситуацію в українському суспільстві з реаліті-шоу. «Як живуть українці? Вони цілий день працюють, заробляють гроші, ввечері приходять додому, вмикають телевізор і дивляться дешеве шоу «Майдан». Це таке шоу як «Дом2». Вони подивилися, посміялися, послухали політиків і все. Я так розумію, з цим страйком буде те ж саме. Народ потребує «хліба й видовищ» - в даному випадку опозиція працює в рамках видовищ: вона розважає людей, говорячи різні безглузді гасла», - зазначив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145