Пропозиції опозиції щодо зриву бюджетного процесу абсолютно деструктивні, оскільки призведуть до заморожування соціальних витрат держави, і позбавлять Україну можливості співробітництва з міжнародними фінансовими інститутами. Про це заявив виконавчий директор міжнародного фону Блейзера Олег Устенко, коментуючи заклики опозиційних політиків блокувати прийняття державного бюджету на 2014 рік.

«Для пересічних українців відсутність бюджету - досить негативний момент. Це означає, що ми входимо до 2014 рік зі старим бюджетом. Всі статті, в тому числі соціальні, будуть фінансуватися виходячи зі щомісячного розрахунку витрат як 1/12 бюджету 2013 року. Це означає, що навіть невеликого збільшення соціальних виплат не буде», - пояснив Він.

Він додав, що й опозиція втратить можливість контролювати рух державних фінансів, якщо не буде прийнятого держбюджету.

«Наявність бюджету дає можливість планувати державні фінанси, які в останні роки перебували в непоганому стані. Зараз треба говорити про зниження дефіциту державного бюджету і про можливості виходу в перспективі на більш стабільний стан державних фінансів. У цьому зацікавлені всі. Але якщо не прийняти бюджет, то не зовсім зрозуміло навіть з точки зору опозиції, як вона збирається контролювати стан державних фінансів. Я вже не кажу, що в інтересах усіх платників податків бачити бюджет і розуміти, що країна живе за єдиним прийнятим фінансовим документом. Тому робота на деструктив - абсолютно неправильна стратегія», - вважає Устенко.

Економіст також зазначив, що наявність прийнятого бюджету країни визначає стратегію її розвитку на найближчі роки, а зрив бюджетного процесу ставить під сумнів можливість такого планування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170