Суд Каїра засудив 87 активістів ісламістської асоціації «Брати-мусульмани» до трьох років тюремного ув'язнення за участь у заворушеннях в кінці листопада 2013 року. Ісламісти також повинні будуть виплатити великі штрафи в розмірі 50 тис. єгипетських фунтів (близько $7,1 тис).

Члени нині забороненої в країні і визнаної урядом терористичної організації проходили у справі про участь у несанкціонованих мітингах на підтримку скинутого військовими президента Мухаммеда Мурсі у великому районі єгипетської столиці Зейтун 29 листопада. Зокрема, крім організації незаконних мітингів, активістів звинуватили в нападі на співробітників силових структур, блокуванні доріг, підбурюванні до насильства і заподіянні шкоди. Тоді поліція для розгону маршів ісламістів була змушена застосувати сльозогінний газ.

Відповідно до судового вердикту, засуджені можуть подати апеляцію на винесений вирок, однак для цього їм необхідно буде внести заставу в розмірі 5 тис. єгипетських фунтів (близько $715).

За останні місяці єгипетськими силовиками затримані сотні «братів», багато з яких, згідно з новим законом про демонстрації, можуть відправитися за ґрати. Цей законодавчий акт, прийнятий наприкінці листопада, значно посилює правила проведення вуличних акцій. Тепер організаторам мітингів необхідно заздалегідь отримувати дозвіл на їх проведення, а поліція наділена правом розганяти незаконні ходи.

Нагадаємо, раніше тимчасовий уряд Єгипту офіційно визнав радикальну партію «Брати-мусульмани» терористичною організацією.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136