Французький суд ухвалив у четвер екстрадувати казахського втікача-банкіра Мухтара Аблязова в Україну або Росію, при цьому пріоритет віддається російській стороні.

Таким чином, суд підтримав вимогу прокуратури, заявлену 12 грудня, екстрадувати Аблязова в одну з цих країн, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на агентство «Франс Прес».

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України направило до Франції пакет документів на екстрадицію затриманого казахського банкіра Мухтара Аблязова.

Екстрадиції екс-голови ради директорів БТА банку та колишнього міністра енергетики казахського уряду домагаються відразу три країни: Казахстан, Росія і Україна, при цьому угоди про екстрадицію між Казахстаном і Францією немає. Правоохоронні органи України мають до Аблязова претензії через діяльність української філії банку. У Росії Аблязов заочно заарештований за звинуваченням у незаконному виведенні активів БТА-банку за кордон і в шахрайстві.

У Казахстані олігарха визнали винним у зловживанні службовим становищем, розкраданні бюджетних грошей і нелегальній комерційній діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1273