Індійський суд анулював рішення про звільнення під заставу членів екіпажу і групи охоронців судна Seaman Guard Ohio, серед яких троє громадян України і 14 громадян Естонії, затриманих в середині жовтня владою Індії, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на прес-службу МЗС Естонії.

Судно, яке прямувало під прапором Сьєрра-Леоне і належить американській компанії AdvanFort, затримала індійська влада в жовтні минулого року. До екіпажу і групи охоронців судна від піратів входять громадяни Індії, Естонії, Великобританії, України.

Наприкінці грудня суд міста Тутікорін, у в'язниці якого перебувають члени екіпажу і охоронці, прийняв рішення про звільнення під заставу всіх 35 іноземців.

Адвокатська фірма, найнята роботодавцем естонських охоронців - компанією AdvanFort, заплатила призначену судом заставу в 10 тисяч рупій, або по 118 євро на кожного заарештованого члена команди.

Сторона обвинувачення подала апеляцію на це рішення суду, вважаючи, що воно може бути загрозою національній безпеці країни. На початку січня суд кілька разів переносив прийняття рішення за апеляцією прокуратури, але сьогодні задовольнив скаргу сторони обвинувачення.

Міністерство закордонних справ Естонії для вирішення ситуації постійно спілкується з представниками влади Індії і власника суднової компанії AdvanFort. Міністр закордонних справ Урмас Пает відправив своєму індійському колезі листа на цю тему. Естонський консул в Нью-Делі Маргус Сярглепп постійно підтримує зв'язок з естонськими моряками.

Як раніше повідомляв ForUm, індійська берегова охорона 12 жовтня затримала судно охорони від піратів Seaman Guard Ohio, що слідувало під прапором Сьєрра-Леоне, на борту якого перебували 25 озброєних осіб, у тому числі 14 громадян Естонії та українець.

На борту судна знайшли 31 автомат та майже 5 тис. патронів, а також 1,5 тисячі літрів дизельного палива. Заарештованих звинувачують у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів, а також у незаконному придбанні палива.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149