Сейф, який вибухнув у резиденції посла Палестини в Чехії, не відкривали більше 20 років, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на заяву глави палестинського МЗС Ріяда Малікі.

Посол Палестини в Чехії Джамаль Мухаммад Джамаль помер у середу від ран, отриманих під час вибуху у своїй резиденції в Празі. Як повідомила в Празі журналістам прес-секретар місцевої поліції Андреа Зоулова, причиною вибуху, найімовірніше, було неправильне використання сейфа, оснащеного спеціальною системою безпеки.

За словами Малікі, сейф був нещодавно перенесений в резиденцію посла з старої будівлі палестинської дипмісії, а в 1980-х роках він використовувався в офісах Організації визволення Палестини.

«Сейф порошився в одному з кутків будівлі старого посольства. Ніхто не торкався до нього протягом 20-25 років», - сказав Малікі, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, посол хотів відкрити сейф і подивитися, що знаходиться всередині. Він попросив свою дружину принести йому папір і ручку, щоб переписати вміст сейфа. Коли жінка вийшла з кімнати, пролунав вибух. Малікі додав, що у момент вибуху в резиденції знаходилися тільки посол і його дружина. Жінка не була поранена, але її доправили в лікарню в шоковому стані.

Влада Чехії продовжує розслідування інциденту. У ніч на четвер в Прагу прибула спеціальна делегація експертів з Палестини, які будуть допомагати в розслідуванні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2280