Теракти, що відбулися у Волгограді, є спробою викликати міжконфесійну ворожнечу в російському суспільстві, йдеться в повідомленні МЗС РФ.

«Цинічно спланований напередодні святкування Нового року "удар" - ще одна спроба терористів відкрити внутрішній фронт», посіяти паніку і хаос, викликати міжконфесійну ворожнечу і конфлікти в російському суспільстві. Ми не відступимо і будемо продовжувати жорстку і послідовну боротьбу з підступним ворогом, який не знає меж і може бути зупинений тільки спільно. Злочинні вилазки у Волгограді, як і атаки терористів у США, Сирії, Іраку, Лівії, Афганістані, Нігерії та інших країнах, організовані за єдиним шаблоном, у них одні і ті ж загальні натхненники», - йдеться в документі, повідомляє РІА «Новости».

У російському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що на тлі «відверто провокаційних закликів, що виходять від таких ватажків підпілля, як Доку Умаров, гуртувати сили під прапором джихаду, втягувати в терористичну війну нових бойовиків, стає все більш очевидною згубність позиції деяких політиків і «політтехнологів», які все ще намагаються розділяти терористів на «правильних» і «неправильних» залежно від розв'язуваних геополітичних завдань».

«Таке загравання вже не раз поверталося бумерангом і призводило до трагічних наслідків. Тероризм - це завжди злочин, і покарання за нього повинне бути невідворотним. Сьогодні як ніколи вимагається єдине засудження тероризму і справжня міжнародна солідарність у протидії йому, ідеології насильства та екстремізму, що підживлює його», - зазначили в МЗС РФ.

Нагадаємо, за останні дні у Волгограді сталося два теракти: в неділю під час вибуху на вокзалі загинуло 17 осіб, ще 35 отримали поранення. У понеділок вранці під час вибуху в тролейбусі загинули 14 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177